Eveniment

Deloitte CFO Summit 2024. Dr. Alexander Boersch, economistul-şef Deloitte Germania: Economia Germaniei va merge mai bine în 2024. Industria suferă din cauza dobânzilor mari

Deloitte CFO Summit 2024. Dr. Alexander Boersch,...

Autor: Răzvan Botea

07.03.2024, 10:43 75

Dr. Alexander Boersch, Economistul-Şef şi Coordonatorul Diviziei de Cercetare la Deloitte Germani, a vorbit la ediţia de anul acesta a Deloitte CFO Summit despre economia şi industria Germaniei.

Ce a spus Alexander Boersch:

Economia Germaniei nu merge rău, dar se poate şi mai bine. Anul trecut Germania a fost în recesiune, o recesiune uşoară. În acest an va fi mai bine, vom vedea o creştere mică, dar este un proces de tranziţie şi în special prima parte a anului nu va fi uşoară pentru industria germană.

Sunt mai multe motive pentru dificultăţile economice din Germania. Este dependenţa de industrie, care a fost lovită puternic. Economii bazate pe servicii, cum este economia Spaniei, au mers mult mai bine. Al doilea motiv este faptul că industria germană suferă din cauza dobânzilor mari şi avem şi o problemă demografică.

Indexul economic PMI (Purchasing Manager Index), care dacă este sub 50 înseamnă contracţie economică, iar dacă este peste 50 înseamnă expansiune, dacă te uiţi la Germania şi zona euro, anul 2023 a început pesimist, cu îngrijorări majore, dar care nu s-au concretizat.

Inflaţia merge în direcţia bună şi nu va fi un subiect proeminent în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO