Eveniment

Delhaize a ajuns la 100% din Mega Image

06.08.2004, 00:00 14

Grupul belgian Delhaize a anuntat ca si-a majorat participatia la reteaua Mega Image de supermarketuri din Romania de la 70% la 100%. Mega Image opereaza 16 supermarketuri in Romania, din care 14 sint amplasate in Bucuresti. Din 2000, cind a preluat un pachet de 51% din actiuni, Delhaize Group si-a marit progresiv participatia la capitalul Mega Image.
Vinzarile Delhaize in Grecia, Republica Ceha, Slovacia si Romania au crescut cu 0,4% in trimestrul al doilea, la 304,5 milioane de euro, si cu 0,8% pe ansamblul primului semestru, la 598,3 milioane de euro.
Vinzarile realizate de supermarketurile elene Alfa-Beta au continuat sa creasca, sustinute de reducerea preturilor la aproximativ 2.300 de produse in primul semestru, dar performanta a fost partial neutralizata de vinzarile mai slabe la magazinele cash and carry "ENA" din Grecia si la magazinele Mega Image din Romania, din cauza concurentei cu hypermarketurile deschise recent.
Marja operationala obtinuta in cele patru state a evoluat favorabil, iar profitul operational a crescut cu 12,3%, la 5,6 milioane de euro in trimestrul al doilea, si, respectiv, cu 4,4%, la 7,9 milioane de euro in primul semestru din 2004.
In luna mai a anului 2004, grupul belgian a lansat o noua marca europeana pentru produse de consum - "365". Lansata initial in Belgia, ea a fost introdusa apoi in Grecia si Republica Ceha, urmind sa fie lansata si in Romania.
Potrivit Reuters, cresterea considerabila a profitului net din trimestrul al doilea a condus la un progres de aproape 7% al actiunilor Delhaize, care au fost cotate la 42,94 euro si s-au incadrat printre cele mai intens tranzactionate actiuni din sedinta de joi a bursei din Bruxelles. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO