Eveniment

Declaratiile fiscale se pot depune online in toata tara

02.04.2008, 18:30 31

Declaratiile fiscale se pot depune incepand de ieri in toata tara, potrivit informatiilor transmise ieri de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Incepand cu 1 aprilie, Fiscul (ANAF) a extins sistemul de depunere online a declaratiilor fiscale de pe site-ul propriu, lansat pe 1 aprilie 2008.
Pentru a utiliza sistemul de depunere pe internet a declaratiilor fiscale, contribuabilii trebuie sa se inregistreze in acest scop, primind un certificat digital de semnatura digitala in forma restransa, care poate fi utilizat numai in scopul identificarii si semnarii electronice a declaratiilor care se depun pe site-ul ANAF, a comunicat institutia.
Tot de ieri sunt acceptate si declaratiile fiscale depuse online semnate de furnizorii de semnatura digitala DigiSign si certSIGN.
In urma cu un an, Fiscul introducea posibilitatea declararii online a impozitelor, taxelor si contributiilor datorate bugetului general consolidat pentru contribuabilii din doua judete - Bucuresti si Ilfov.
In luna septembrie 2007, a fost extinsa depunerea online la inca 10 judete, extinderea continuand in februarie 2008 cu alte 10 judete.
Tot in septembrie 2007, Fiscul a introdus si posibilitatea platii in contul unic a obligatiilor catre bugetul general consolidat pentru contribuabilii fara istoric de restante la buget. Facilitatea a fost extinsa ulterior pentru toti contribuabilii.
Acest sistem presupune plata tuturor obligatiilor in doar doua conturi: unul pentru impozitele si taxele datorate bugetului de stat si unul pentru contributiile sociale datorate bugetelor de asigurari sociale (pensii, sanatate, somaj).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO