Eveniment

Decizie fără precedent: ArcelorMittal reduce la Galaţi programul de lucru din cauza Chinei

Decizie fără precedent: ArcelorMittal reduce la Galaţi...

Autor: Ovidiu Matache

04.12.2015, 00:04 1784

Angajaţii Combinatului ArcelorMittal din Galaţi vor avea, în primul trimestru din 2016, timpul de lucru redus cu două-şase zile, măsura fiind luată de conducere din cauză că societatea este afectată de importurile masive de oţel ieftin din China, dar sindicatele dezaprobă reducerea timpului de lucru.

Purtătorul de cuvânt al Combinatului ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, spune că angajaţii combinatului vor lucra în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2016 cu două zile mai puţin, excepţie făcând şefii de departamente, care vor avea patru zile libere, şi membrii Comitetului de Conducere, care vor avea şase zile libere.

Măsura reducerii timpului de lucru, care va însemna, practic, mai puţini bani la salariu pentru angajaţi, a fost anunţată de administraţie din cauza problemelor cu care se confruntă societatea, afectată de importurile masive de oţel din China, la preţuri foarte joase, pe piaţa europeană.

Dumitrescu a precizat că măsura a fost aleasă în locul şomajului tehnic pentru că „protejează într-o mai bună măsură veniturile angajaţilor“.

ArcelorMittal Galaţi are în prezent aproximativ 6.400 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO