Eveniment

Debut de sezon slab în Delta Dunării: „Turiştii au anulat rezervările la pensiunea din Sulina când a început războiul“

Debut de sezon slab în Delta Dunării: „Turiştii au...

Autor: Mirabela Tiron

11.07.2022, 00:07 715

Prima lună de vacanţă din acest an a debutat cu rezultate slabe pentru proprietarii de pensiuni din Delta Dunării, care spun că au avut doar câteva camere ocupate, după ce turiştii au anulat rezervările când a început războiul din Ucraina.

„Turiştii s-au speriat când a început războiul din Ucraina şi au anulat rezervările pe care le aveau. În acest an nu mă aştept la profit. La Casa Anica din Sulina nu am avut turişti în iunie, iar la pensiunea Cuibul Cucului din Crişan  am o singură săptămână ocupată, cu un grup de 22 de oameni în august, mă pot ocupa singură de turiştii care vin aici, anul trecut aveam aici trei  angajaţi”, a spus pentru ZF Elena Prodan, administratorul pensiunilor.

Ea mai  spune că la complexul Delta Paradise, situat pe canalul Dunăvăţ în localitatea Murighiol, la 36 km de Tulcea, a fost ceva mai bine, gradul de ocupare mediu s-a ridicat la 30% în iunie, dar sub nivelul de anul trecut.”La Murighiol a fost mai bine ca la Sulina. Pentru iulie avem câteva grupuri şi estimăm un grad de ocupare de peste 50% la Delta Paradise”. Complexul Delta Paradise operează două hoteluri.

„Se anunţă mai slab acest sezon de vară pentru noi. În iunie am avut sub jumătate din camere ocupate, circa 40% grad de ocupare faţă de peste 60% în iunie anul trecut”, a spus Mihaela Găină, manager al complexului turistic Cormoran din Delta Dunării, a cărui construcţie a început în 1994. Cormoran din localitatea Uzlina, judeţul Tulcea, este construit pe o suprafaţă totală de 9.000 de metri pătraţi, cuprinde un hotel de trei stele, o pensiune şi 15 vile, care cumulează 200 de locuri de cazare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO