Eveniment

Datoriile populaţiei au lăsat Iaşiul fără apă caldă. Romgaz a tăiat CET-ului gazul metan

Gheorghe Nechita, primarul Iaşiului

Gheorghe Nechita, primarul Iaşiului

22.06.2010, 23:13 32

Municipiul Iaşi a rămas fără apă caldă după ce Romgaz a opritfurnizarea gazului metan către CET-ul local din cauzadatoriilor.

Primarul Iaşiului Gheorghe Nechita, vicepreşedinte al PSD, acerut ieri parlamentarilor de Iaşi să intervină pe lângă Guvern,acuzând că sistarea gazului reprezintă "un joc politic alGuvernului", întrucât toate CET-urile din ţară au datorii, dar nuli s-a oprit alimentarea cu gaze.

"Şi ELCEN Bucureşti are datorii imense la Romgaz, de 5.000 demiliarde de lei vechi, însă acolo nu s-a oprit apa. Iaşiul esingurul oraş din ţară unde s-a oprit furnizarea gazului", aafirmat Nichita.

CET Iaşi are datorii la Romgaz de peste 35 de milioane de lei(8,3 mil. euro), însă 11 milioane (2,6 mil. euro) de lei suntdatorii imediate. Romgaz a oprit furnizarea gazului până la platamăcar a acestor datorii, bani pe care municipalitatea nu-i are.

CET Iaşi are de recuperat de la populaţie aproximativ 90 demilioane de lei (21 mil. euro). Primarul Nechita a acuzat ANAF că aexecutat CET Iaşi cu 2,6 mil. lei, bani cu care ar fi putut achitao parte din datorii.

O întâlnire a edilului cu cei de la Romgaz a fost amânată pentruastăzi, însă Nechita aşteaptă un ajutor şi mai de sus, de lapremierul Emil Boc, întrucât crede că cei de la Romgaz o să-i punăcondiţii foarte dure.

Un număr de 57.000 de familii din Iaşi nu au apă caldă încă din6 iunie, când CET Iaşi a anunţat începerea reviziei generale amagistralelor. La finalizarea lucrărilor, CET Iaşi nu a putut reluafurnizarea apei calde, întrucât Romgaz a sistat livrarea de gazmetan.

Vasluiul, fără apă după spargerea uneiconducte

Întreaga populaţie a municipiului Vaslui inclusiv instituţiilepublice şi societăţile comerciale au rămas ieri-dimineaţă, fără apăpotabilă, după ce o magistrală de distribuţie a explodat din cauzavechimii conductei. Avaria majoră a apărut într-o zonă centrală aoraşului. Furnizarea apei potabile a fost reluată ieri în jurulprânzului.

Negreşti, restricţii la apa potabilă

Furnizarea apei potabile în oraşul vasluian Negreşti a fostrestricţionată ieri începând cu orele prânzului, după ce magistralacare alimentează întreaga localitate s-a spart chiar în apropiereastaţiei de tratare. În unele zone ale oraşului, în special în celeînalte, populaţia a rămas deja fără apă la robinete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO