Eveniment

Datoria Prismatown, preluata pentru 7,2 mil. dolari

12.11.2004, 00:00 16



BRD-Groupe Societe Generale va primi titluri de stat in valoare nominala de 7,2 mil. $, in contul creantei de 8,4 mil. $ care va fi preluata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), reprezentand un credit contractat si nerestituit de societatea Prismatown.



Valoarea titlurilor de stat care vor fi primite de BRD este echivalenta cu valoarea de tranzactionare a creantei la momentul cesiunii. Titlurile de stat vor fi emise in termen de 30 zile de la data preluarii creantelor de catre AVAS.



Termenele de scadenta, datele de emisiune si celelalte caracteristici ale titlurilor de stat vor fi stabilite prin prospectul de emisiune, aprobat prin ordin al ministrului de finante. "Aceasta masura este necesara pentru a stimula interesul potentialilor investitori in achizitionarea pachetului de actiuni detinut de stat la BRD si pentru a finaliza de urgenta procesul de privatizare a acestei banci", au afirmat sursele citate. Statul mai detine un pachet de 7,32% din BRD si negociaza vanzarea acestuia cu actionarul majoritar al bancii - Groupe Societe Generale.



BRD detine asupra Prismatown o creanta in valoare nominala totala de 8,4 mil. $, reprezentand un credit, la care se adauga dobanzi in suma de 1,7 mil. $ la 31 octombrie 2004. Creanta a fost garantata cu o serie de bunuri imobile si mobile, in principal terenuri.



BRD a introdus o cerere de deschidere a procedurii de reorganizare judiciara si faliment a Prismatown, avand in vedere ca debitoarea a achitat numai 708.912 dolari, din care ultima plata a fost facuta la 31 ianuarie 2003.



Reprezentantii AVAS au anuntat ca Prismatown va fi transformat in parc IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO