Eveniment

Dan Şucu, preşedintele confederaţiei patronale Concordia, vorbeşte despre discuţia avută cu premierul Ciolacu: Vrem să înţelegem mai bine ce doreşte Guvernul în materie de taxe şi impozite. Ca reprezentanţi ai mediului privat, am subliniat nevoia de a fi consultaţi

Dan Şucu, preşedintele confederaţiei patronale...

Autor: Răzvan Botea

10.07.2023, 20:23 336

Confederaţia patronală Concordia, una dintre cele mai mari din România şi care include asociaţii ale celor mai mari companii, a avut o întâlnire cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, în care au vorbit despre intenţiile guvernului de a modifica sistemul fiscal din România.

Dan Şucu, preşedintele Concordia, a transmis ulterior că a solicitat şi o întâlnire cu ministrul finanţelor pentru a discuta despre reforma fiscală.

„Am avut astăzi prima întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu în formatul Consiliului Naţional Tripartit, alături de celelalte confederaţii patronale şi sindicale. Dincolo de cele două teme de pe agendă, problemele legate de asistenţii judiciari şi valoarea tichetelor de masă, am ridicat şi alte subiecte care ne preocupă în aceste zile. Vrem să înţelegem mai bine ce doreşte Guvernul în materie de taxe şi impozite şi am solicitat întâlniri cu ministrul finanţelor pentru a discuta reforma fiscală”, a transmis Dan Şucu.

De asemenea, a adăugat el, ca reprezentant al mediului de afaceri, a solicitat guvernului dialog permanent cu mediul de business în materie de modificări fiscale.

„Ca reprezentanţi ai mediului privat am subliniat nevoia de a fi consultaţi şi de a putea să ne exprimăm punctul de vedere pe teme majore cu impact asupra economiei şi consumatorilor, precum fiscalitate, forţă de muncă etc. Ne bucură faptul că prim-ministrul a dat curs invitaţiei noastre de a avea un dialog constant cu partenerii sociali”, a mai spus Dan Şucu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO