Eveniment

Dacian Cioloş: PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR sau să se întoarcă la PSD

Dacian Cioloş: PNL are de ales între a reface coaliţia...

Autor: Gabriel Pecheanu

02.11.2021, 14:22 56

„PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR sau să se întoarcă la PSD, la hoţie din bani publici, la felul în care a fost jecmănită Justiţia şi multe alte lucruri”, declară liderul USR, Dacian Cioloş, care apreciază că refacerea coaliţiei ar fi cea mai bună şi cea mai rapidă soluţie.

„Decizia dlui Ciucă de a-şi depune mandatul este una corectă. I-am sugerat şi noi acest lucru. După această decizie PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR sau să se întoarcă la PSD, la hoţie din bani publici, la felul în care a fost jecmănită Justiţie şi multe alte lucruri. Am crezut că există o şansă pentru refacerea coaliţiei de modernizare a României. Din păcate, vedem că intenţia unor lideri PNL este de a se arunca în braţele PSD şi reformarea unor frăţii a partidelor vechi”, spune Dacian Cioloş.

El dă ca exemplu de colaborare PSD-PNL numirea lui Sorin Grindeanu în fucţia de preşedinte interimar al Caerei Deputaţilor, despre care afirmă că este „un simbol a ceea ce urmează”.

„Sper PNL să se gândească bine la ce duce acest drum şi să avem o discuţie de clarificare să vedem dacă această coaliţie e fezabilă. Altfel se va naşte o coaliţie toxică. Refacerea coaliţiei ar fi cea mai bună şi cea mai rapidă soluţie, pentru că avem program şi structură şi am putea fi rapid operaţionali. Nu vedem cum cu PSD se pot implementa reforme. Vom merge la discuţii imediat ce PNL va avea un mandat clar”, adaugă Cioloş.

Preşedintele USR afirmă că nu a avut discuţii cu liderii PNL după ce Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO