Eveniment

Dacia ia in calcul lansarea Logan cu cutie automata

18.07.2008, 00:00 23

Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe gama Logan, insa o decizie concreta in acest sens va fi luata in momentul in care va exista cerere suficient de mare pentru aceasta dotare, a declarat directorul de marketing al producatorului auto, Rafael Treguer.
In manualul de utilizare al Dacia Logan restilizat exista cinci pagini care fac referire la utilizarea cutiei de viteze automata, alaturi de fotografii cu schimbatorul de viteze al acesteia si imagini cu indicatoarele de bord care afiseaza informatii specifice acestui tip de cutie, cum ar fi treptele de viteza si rularea in modul de iarna.
Intrebat de ce asemenea informatii se regasesc in manualul de utilizare al unui automobil care nu este prevazut cu aceste dotari pe nicio piata, Treguer a explicat ca modelul Logan va mai fi comercializat in aceasta forma cel putin 3-4 ani, iar manualul ofera instructiuni si despre dotari care ar putea fi introduse ulterior pe model.
"In Romania nu exista cerere pentru asa ceva. Niciun client nu a cerut-o. Daca ar exista doritori, cu siguranta ca am oferi cutia de viteze automata", a spus oficialul Dacia.
El a mai adaugat ca in statele in care Dacia vinde cel mai bine, cum ar fi Franta si Italia, vanzarile de automobile dotate cu cutie de viteze automata reprezinta 5% din totalul livrarilor, la fel ca in Romania.
"Latinilor le place sa aiba controlul, sa simta masina", a explicat Treguer. Pe de alta parte, el a aratat ca in tari precum Germania, Marea Britanie si Olanda aproximativ 45% dintre masinile noi vandute sunt dotate cu o cutie de viteze automata.
Dacia a lansat, la inceputul lunii iunie, modelul Sandero in Romania, iar o luna mai tarziu varianta restilizata a Logan Sedan. Constructorul auto autohton mizeaza in acest an pe o crestere a vanzarilor la nivel mondial cu 13% fata de 2007, ca urmare a lansarii noilor modele, in special a lui Sandero.
Vanzarile Dacia in Romania au scazut cu 10,6% in primul semestru, la 45.852 de unitati. Exporturile au atins aproape doua treimi din totalul vanzarilor Dacia, cu 81.424 de unitati livrate. La nivel global, livrarile Dacia cu crescut in primele sase luni cu 13,3%, la 127.276 de vehicule, consemnand astfel cea mai buna evolutie procentuala dintre marcile grupului Renault in perioada analizata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO