Eveniment

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7 în estul Rusiei

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7 în estul Rusiei

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

30.01.2016, 10:37 1854

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, seismul a avut loc la ora 3.25 GMT (5.25, ora României), la o adâncime de 160 de kilometri, în regiunea muntoasă Kamceatka Krai, pe coasta de est a Rusiei.

Centrele de avertizare de tsunami american şi pentru Pacific au anunţat că nu exista niciun risc de tsunami, potrivit Radio Free Europe-radio Liberty.

Filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că seismul a fost localizat la nord-vest de capitala regională Petropavlovsk-Kamceaţki.

"Epicentrul a fost localizat în regiunea Ielizovo, la 84 de kilometri nord-vest de Ielizovo, şi la 87 de kilometri nord-vest de Pertopavlovsk-Kamceaţki", a precizat ministerul într-un comunicat.

"Locuitorii din zona populată au resimţit cutremurul la magnitudinea de 5", a adăugat ministerul. "Informaţii preliminare arată că seismul nu a provocat pagube sau victime", mai precizează acesta.

Academia rusă de Ştiinţe a anunţat pe site că seismul a fost urmat de o replică cu o magnitudine de 5,2.

Cutremurul a avut loc într-o zonă apropiată de Cercul de Foc al Pacificului, o regiune afectată frecvent de cutremure şi erupţii vulcanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO