Eveniment

Curtea Constituţională a României a validat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohaniis: Voi veghea la respectarea Constituţiei

Curtea Constituţională a României a validat, joi, cu unanimitate de voturi, rezultatul alegerilor prezidenţiale şi alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte.

„Cu unanimitate de voturi, CCR, în numele legii hotărăşte: Validează alegerea domnului Klaus Werner Iohannis în funcţia de preşedinte al României”, a spus Valer preşedintele CCR, Dorneanu.

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că în cel de-al doilea mandat al său va acţiona pentru o mai bună funcţionare a autorităţilor şi instituţiilor publice şi va veghea pentru respectarea Constituţiei.

„În virtutea rolului constituţional al Preşedintelui României, voi acţiona pentru o mai bună funcţionare a autorităţilor şi instituţiilor publice, pentru ca acestea să fie cu adevărat în slujba românilor. Voi continua să fiu un apărător ferm al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, al valorilor supreme consacrate în Constituţie, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, apărate cu jertfă de sânge în urmă cu 30 de ani. Voi veghea în continuare la respectarea Constituţiei şi voi susţine şi în viitor, cu toată hotărârea, valorile statului de drept şi parcursul european al României. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acţiunile şi deciziile, dar şi direcţia în care, nu o dată, ci de trei ori în acest an - la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiţie şi la alegerile prezidenţiale - românii au arătat că vor să meargă ţara noastră. Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autorităţile statului”, a spus Iohannis, în timpul şedinţei solemne.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.