Eveniment

Cum va arăta economia României în 2024? Toate prognozele spun că accelerează, dar sunt riscuri la tot pasul

Cum va arăta economia României în 2024? Toate...

Autor: Răzvan Botea

04.12.2023, 09:00 2428

Prognozele pentru creşterea economică a României sunt între 2,5% şi 3,4%, Guvernul României fiind cel mai optimist Nicio prognoză nu indică recesiune pentru economia României în 2024, dar toţi analiştii spun că este loc de mai rău.

Economia României ar urma să accelereze în 2024, conform prognozelor instituţiilor internaţionale, dar şi ale analiştilor financiari locali. Cea mai optimistă prognoză actualizată, cea a guvernului României, prin Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), spune că PIB-ul României va creşte la o rată de 3,4% în 2023. Cei mai pesimişti dintre analişti nu dau însă o creştere mai mare de 3%, dar nici nu spun că economia va intra în recesiune.

Cu toate acestea, ultimele evoluţii ale economiei în 2023, care practic setează şi tendinţa pentru 2024, au făcut ca prognozele să fie mai pesimiste şi toţi analiştii aşteaptă acum datele detaliate de la Institutul Naţional de Statistică (INS) despre creşterea economiei în T3/2023, pentru a vedea ce nu a mers bine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO