Eveniment

Cum se aşteaptă mediul de afaceri să fie 2024? Circa 40% din mediul de afaceri local prevede o stagnarea investiţiilor în acest an, dar şi a creşterii businessului

Cum se aşteaptă mediul de afaceri să fie 2024? Circa...

Autor: Miruna Diaconu

02.04.2024, 08:30 102

Indicatorul cu cel mai mic punctaj oferit de antreprenori este birocraţia şi fiscalitatea în România în anul 2024 Aproape 80% dintre antreprenori consideră că aceste două aspecte au impact negativ asupra mediului de afaceri.

Circa 40% din mediul de afaceri local, în special companiile mici şi mijlocii, se aşteaptă ca nivelul investiţiilor să înregistreze o stagnare în acest an, se arată într-un studiu realizat de Consiliul Naţional al intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, organizaţia care apară interesele companiilor mici şi mijlocii. Aproape 40% din companiile chestionate sunt de părere că businessul lor vor înregistra o stagnare a creşterii în acest an.

Datele au fost prezentate în cadrul evenimentului de lansare a Indexului Antreprenoriatului Românesc, un studiu de măsurare a stării antreprenoriatului din România, prin care sunt analizaţi mai mulţi indicatori şi o analiză a percepţiei mediului de afaceri local. Studiul a fost construit pe baza unui set de indicatori statistici, în număr de 15, proveniţi din surse oficiale, care acoperă diverse aspecte ale activităţii economice şi pe baza unui sondaj aplicat antreprenorilor care adaugă o perspectivă subiectivă asupra mediului de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO