Eveniment

​Cum arată vaccinarea în România? Doar 73 de localităţi din 3.000 au peste 30% din populaţie vaccinată cu cel puţin o doză. Peste jumătate dintre acestea sunt comune

​Cum arată vaccinarea în România? Doar 73 de...

Autor: Georgiana Mihalache

09.07.2021, 15:37 2094

Doar 73 de oraşe şi localităţi din România au peste 30% populaţie vaccinată cu cel puţin o doză, adică circa 2% din totalul localităţilor din ţară, reiese din datele transmise astăzi de Comitetul Naţional de Vaccinare.

Cel mai mare procent de vaccinare s-a înregistrat în judeţul Timiş, în localitatea Dumbrăviţa, cu peste 47%. Dumbrăviţa numără 16.000 de locuitori, din datele de pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş, aflându-se la 6 km de oraşul Timişoara.

În ceea ce priveşte primul oraş din topul celor mai mari procente de persoane vaccinate, oraşul Borsec din Harghita are 43,8% din populaţie imunizată, urmat de Cluj-Napoca (43%). Bucureştiul are puţin peste 31% populaţie vaccinată.

La polul opus, cea mai mică rată de vaccinare s-a înregistrat în localitatea Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, cu 0,21% populaţie vaccinată. La 7.600 de locuitori, potrivit datelor de la Statistică, doar 15 persoane din Bărbuleşti s-au vaccinat, potrivit calculelor ZF.

Ritmul de vaccinare a scăzut semnificativ în ultimele luni, în ciuda campaniei de vaccinare, a maratoanelor organizate în mai multe oraşe şi a disponibilităţii vaccinurilor, atât în centrele deschise, cât şi la medicul de familie.

Vezi aici datele privind situaţia vaccinării pe localităţi. 

Vezi aici datele privind situaţia vaccinării pe judeţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO