Eveniment

Cum arată bilanţul exploziilor de la Crevedia: trei răniţi mai sunt internaţi, unul singur în România

Cum arată bilanţul exploziilor de la Crevedia: trei...

Autor: Andreea Tobias

16.10.2023, 14:08 42

Trei dintre răniţii în dubla explozie la o staţie GPL din Crevedia sunt în continuare internaţi în spitale. Unul este internat într-un spital din România, iar doi în Italia.

Singurul pacient internat în România se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara. Respiră spontan, evoluţia clinică este favorabilă şi a fost transferat dintr-un spital din Germania în data de 2 octombrie, arată bilanţul transmis luni de Ministerul Sănătăţii.

Ceilalţi doi sunt internaţi la Milano. Unul dintre ei, cu suprafaţa corporală arsă pe mai mult de 90%, este intubat şi ventilat mecanic. Este stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Cek de-al doilea, cu o suprafaţă corporală arsă de 45%, respiră spontan, este stabil hemodinamic şi are o evoluţie clinică favorabilă.

49 de pacienţi au fost externaţi. Şase au murit.

Exploziile de la Crevedia s-au soldat cu şase morţi şi peste 50 de răniţi. Patronii staţiei GPL din Crevedia, printre care fiul primarului din Caracal, rămân în arest preventiv, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti. Ei sunt acuzaţi de distrugere din culpă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO