Eveniment

Criza nu le strica romanilor planurile de vacanta

23.10.2008, 20:21 21

Agentiile de turism au vandut cel putin jumatate din pachetele de vacanta pentru sarbatorile de iarna pe destinatiile de schi dar si pe celelalte destinatii mai exotice, nefiind afectate de criza economica, potrivit participantilor la Targul de Turism al Romaniei de la Romexpo.

"Aceasta este o perioada intre sezoane si nu as zice ca vanzarile noastre vor fi afectate de criza financiara globala. Nici macar nu stiu daca pe termen lung se vor resimti efectele crizei asupra noastra", a declarat Alin Burcea, directorul general al companiei Paralela 45.
El a adaugat ca din oferta pentru sezonul de iarna au fost vandute deja jumatate din pachetele pe destinatia de schi Austria. Burcea a mai spus ca probabil vor fi vandute 3.000-4.000 de pachete pentru acest sezon. "Vanzarile agentiilor de turism in ultima perioada a anului, cea a sarbatorilor de iarna, nu au fost afectate de criza financiara globala, insa anul viitor vom asista probabil la o diminuare a ritmului de crestere a cererii pe outgoing, de la 30% la 20%, insa nu va fi vorba nicidecum de o scadere. Practic se va ajunge la un moment dat la o scadenta, iar clientii care au contractat credite si care obisnuiau sa isi cumpere mai multe vacante pe an, vor reduce din bugetul alocat pachetelor de vacanta", a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.
Camelia Niga, agent de turism la Sfara Tours, touroperator pentru schi, spune ca cea mai ieftina vacanta in strainatate pe perioada sarbatorilor este un sejur de opt zile la o pensiune de trei stele in statiunea Kaprun din Austria, al carui pret se ridica la 300 de euro.
"Avem si sejururi mai scumpe, de circa 1.530 de euro in statiunea Solden din Austria la un hotel de patru stele. Am vandut jumatate din pachetele pentru vacanta de iarna si probabil vom mai vinde o parte aici la targ, unde se ofera si reduceri de 5% la stand", a declarat ea.
La targ sunt prezente si oferte pe destinatiile interne, hotelierii de pe Valea Prahovei pregatind pachete de vacanta de Craciun si Revelion. Marian Schwartz, directorul Hotelului Sinaia spune ca pachetele de Craciun au preturi de 600 de lei de persoana, patru nopti, cu mic dejun inclus si spectacol in noaptea de Ajun.
Daniela Marinescu, agent de turism pe departamentul intern al agentiei Perfect Tour, a spus ca cea mai ieftina vacanta pe Valea Prahovei in Predeal, este de 2.990 de lei (832 de euro) pentru doua persoane, cinci nopti cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun asigurat si masa festiva de Revelion.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO