Eveniment

COVID-19 ia amploare în penitenciare. 11 politişti au fost testaţi pozitiv

COVID-19 ia amploare în penitenciare. 11 politişti au...

Autor: Andreea Tobias

13.08.2020, 15:20 79

Au fost înregistrate în ultima săptămână 11 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul poliţiştilor de penitenciare. 

Noile cazuri au fost înregistrate în perioada 6 - 13 august.

Conform ANP, poliţiştii de penitenciare respectivi lucrează în sectoarele operativ şi administrativ şi au purtat echipamentul de protecţie.

„În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 48 de poliţişti de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiştii Ministerului Sănătăţii, până la vindecare. Unităţile în care sunt încadraţi menţin aplicarea prevederilor Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă. Subliniem, astfel, că, în contextul epidemiologic naţional, numărul cazurilor
active COVID-19 la nivelul personalului de penitenciare nu afectează continuitatea misiunilor locurilor de deţinere şi validează efortul constant de a preveni şi limita răspândirea noului coronavirus. De altfel, referitor la persoanele private de libertate, amintim că acestea sunt zilnic monitorizate medical, iar verificările nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID-19”, transmite ANP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO