Eveniment

Corupţie fără limite: Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat

Corupţie fără limite: Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru...

Autor: Sorina Matei

22.09.2023, 23:32 553

Buzatu susţine că banii sunt „economiile” sale „personale”

La constatarea operaţiunii flagrante de către procurorii DNA, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu ar fi susţinut că suma de bani identificată (1,25 milioane de lei) ar fi fost „economiile” sale „personale”, numai că suma de bani provenea din fondul de flagrant al DNA iar bancnotele erau marcate, susţin surse judiciare.

Banii ar fi fost găsiţi în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta ar fi plecat dintr-un local pe care îl frecventa.

În caz, procurorii DNA au folosit un colaborator care îl denunţase pe şeful CJ Vaslui la DNA. Suma de 1,25 milioane de lei care ar fi fost primită de Dumitru Buzatu ar reprezenta valoarea de 10% dintr-un contract acordat cu dedicaţie de CJ Vaslui.

Pe 19 septembrie, pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu anunţa că „se toarnă asfalt pe lotul 3 al drumului strategic Bârlad – Laza - Codăeşti”, prezentând şi fotografii. Şeful CJ, Dumitru Buzatu, anunţa cu această ocazie că „sunt aproape finalizate licitaţiile la loturile 1 şi 2, astfel încât firmele câştigătoare să continue lucrările încă din acest an”.

Drumul strategic Bârlad-Laza-Codăeşti are o lungime de aproape 83 de kilometri şi grupează patru drumuri judeţene, mai anunţa Buzatu.

Valoarea totală de execuţie ar depăşi suma de 222.000.000 de lei, potrivit VremeaNouă.ro.

În septembrie 2015, pe vremea mandatului fostei şefe DNA, Laura Codruţa Koveşi, Dumitru Buzatu a mai făcut obiectul unor percheziţii anticorupţie într-un într-un dosar de fraudare de fonduri europene.

UPDATE Banii luati in geantă de la un om de afaceri

Flagrantul s-a realizat cu bani marcaţi de DNA la rstaurantul unde Buzatu lua masa.

Prima reacţie a premierului Marcel Ciolacu

„Voi convoca mâine de urgenţă  Biroul Politic Naţional în format online şi voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranţa pentru faptele de corupţie este ZERO! Iar cei care nu înţeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Ştirea iniţială

Procurorii DNA fac la această oră percheziţii la domiciliul liderului PSD de Vaslui, investigaţiile continuând şi în zilele următoare. Având în vedere acuzaţiile care i se aduc, nu este exclus ca Dumitru Buzatu să fie supus unor măsuri judiciare, susţin sursele judiciare.

Dumitru Buzatu este vicepreşedinte PSD, preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, fost deputat şi unul dintre cei mai longevivi lideri judeţeni ai PSD.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO