Eveniment

Consultanţii de la Londra: România reintră pe radarul investitorilor imobiliari

Adrian Powell, DTZ: Investitorii (...) vor ajunge la un moment dat să spună: De ce să nu am un proiect şi în cea mai mare piaţă din Europa de Est?

Adrian Powell, DTZ: Investitorii (...) vor ajunge la un moment dat să spună: De ce să nu am un proiect şi în cea mai mare piaţă din Europa de Est?

Autor: Cristi Moga

15.08.2014, 00:07 481
Piaţa imobiliară locală reintră pe radarul investitorilor instituţionali după mai bine de cinci ani în care aceştia au evitat să mai facă achiziţii importante în România, randamentele ridicate ce pot fi obţinute şi stocul de malluri şi birouri de calitate construite în ultimii ani numărându-se printre factorii care atrag atenţia marilor jucători din real estate.

„Primele care şi-au revenit sunt pieţele dezvoltate - Marea Britanie, Franţa şi Germania - dar investitorii care strâng 100 de centre comerciale în Europa vor ajunge la un moment dat să spună: De ce să nu am un proiect şi în cea mai mare piaţă din Europa de Est?“, a declarat pentru ZF Adrian Powell, head of EMEA Retail în cadrul firmei de consultanţă imobiliară DTZ, una dintre cele mai mari din Europa.

Consultantul londonez a venit zilele trecute pentru prima dată în Ro­mânia pentru a lua pulsul pieţei imobiliare şi speră ca la cea de-a doua vizită să se poată întoarce şi cu un investitor. La sfârşitul lunii trecute şi Chris Bell, managing director al firmei Knight Frank pentru Europa, a venit în Ro­mânia şi aprecia că din toamna acestui an numărul investitorilor din piaţa imo­biliară locală va creşte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO