Eveniment

Constructorul fabricii Nokia: Nu am concediat muncitori romani

31.01.2008, 18:18 32

Oficialii Goldbeck, compania constructoare a fabricii Nokia de la Jucu, au infirmat ieri informatiile publicate de presa internationala potrivit carora ar fi concediat muncitorii romani pentru ca nu erau bine pregatiti, acestia fiind inlocuiti cu personal adus din Ungaria, Slovacia si Polonia.
"Am lucrat inca de la inceput cu echipe internationale. Intotdeauna, numarul angajatilor romani a reprezentat cel putin 60% din totalul angajatilor. Lucram cu diferite companii din Polonia, Slovacia, Republica Ceha, Austria si Germania", a declarat pentru Ziarul Financiar Jan-Hendrik Goldbeck, reprezentantul constructorului. Acesta a precizat ca in prezent lucreaza aproximativ 400 de persoane pe santierul din Jucu, dar numarul de muncitori a variat, in functie de stadiul lucrarilor. Cu toate acestea, Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj a demarat, in urma cu doua zile, un control la Goldbeck si la subcontractorii acesteia. In urma controlului s-a constatat ca, pe llnga firma din Germania, la ridicarea fabricii Nokia mai lucreaza 13 firme straine, care au subcontractat lucrari de la compania germana. Goldbeck a angajat muncitori romlni pentru lucrarile de la Jucu, in schimb, subcontractorii Goldbeck lucreaza cu muncitori de diferite nationalitati, in jur de 300 de persoane - polonezi, cehi, slovci, nemti si unguri. Printre acestia nu se gasesc muncitori romlni. Contractele de munca ale acestor angajati se supun legislatiei tarilor de unde provin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO