Eveniment

Consiliul Fiscal: Finanţele ar trebui să-şi ia un angajament ferm privind nivelul TVA în anii următori

Formularea din Strategia fiscal-bugetară care indică menţinerea actualelor cote de TVA, cu posibilitatea revizuirii cotelor în anii următori în funcţie de evoluţia economiei naţionale, nu reprezintă un angajament ferm pentru o anumită conduită de politică fiscală, apreciază Consiliul Fiscal.

Proiecţia veniturilor fiscale este majorată cu 233 mil. lei (-1,1 mld. lei), în principal datorită creşterii proiecţiei aferente veniturilor din accize cu 1,5 mld. lei, compensateă parţial de reducerea proiecţiei veniturilor aferente impozitului pe venit cu 555 mil. lei şi a celor din TVA cu 390 mil. lei, se arată în opinia Consiliului fiscal privind strategia fiscală până în 2014.

În ceea ce priveşte măsurile legislative ce se intenţionează a fi adoptate pe orizontul de aplicabilitate al strategiei, Consiliul fiscal aminteşte că este inclusă "lărgirea bazei de impozitare în ceea ce priveste impozitul pe profit", fără să se precizeze care sunt măsurile concrete avute în vedere în vedere în acest sens.

"Consiliul Fiscal consideră că strategia fiscal bugetară ar trebui să fie instrumentul esenţial pentru a asigura coerenţă şi predictibilitatea politicii fiscale pe termen mediu şi, în acest sens, este necesară o definire mai riguroasă a parametrilor care vor afecta nivelul veniturilor bugetare în orizontul de timp de referinţă".

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.