Caută doar în titlu
Eveniment

Consiliul Concurenţei trece la atac: 5 companii de pe lista neagră au fost amendate cu peste 2 milioane de lei pentru trucarea unei licitaţii în Piteşti

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2,23 milioane de lei cinci companii pentru trucarea licitaţiei privind reabilitarea străzilor din oraşul Piteşti.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărţită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Piteşti. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitaţiei.

„În cadrul investigaţiei, Autoritatea de concurenţă a constatat faptul că, sub aparenţa de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înţeles să nu se concureze între ele şi să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii”, se arată în comunicat.

Investigaţia a fost declanşată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitaţia.

„Amenzile au fost aplicate astfel: Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei; Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei; Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei; General Trust Argeş S.R.L. – 649.623,96 lei; Selca S.A. – 368.066,74 lei”, se mai arată în comunicat.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenţei, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora, au mai transmis reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.