Eveniment

Consiliul Concurenţei s-ar putea extinde: Comisia juridică propune creşterea numărului de la 9 la 11 membri ai Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei s-ar putea extinde: Comisia...

Autor: Diana Grigore

16.04.2019, 14:06 91

Comisia juridică a Senatului a întocmit, marţi, un raport de admitere cu amendamente a proiectului legislativ privind aprobarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Legii concurenţei. Amendamentul vizează creşterea numărului de la 9 la 11 membrii ai Consiliului Concurenţei.

Senatorii jurişti au întocmit raport favorabil asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.39/2017 privind acţiunile în despăgubire în cazurile de încălcare a dispoziţiilor legislaţiei în materie de concurenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr.21/1996.

Ei au propus ca proiectul legislativ să fie adoptat de către Senat în forma adoptată de Camera Deputaţilor, cu o singură modificare: creşterea numărului de membrii ai Consiliului Concurenţei de la 9 la 11 persoane. Propunerea de amendament a venit de la deputatul PSD Eugen Nicolicea.

„Amendamentul vizează creşterea numărului de membrii ai Consiliului Concurenţei la 11, cifra de 11 fiind una care se împarte conform algoritmului astfel încât fiecare grup să aibă reprezentant. Dacă cifra rămâne 9 grupurile mici vor fi defavorizate. Vă solicit să adoptaţi forma de la Cameră, iar la pozitia marginală 1 să adoptaţi amendamentul”, a susţinut Eugen Nicolicea, prezent la dezbaterile comisiei juridice din Senat.

Preşedintele Comisiei, Robert Cazanciuc, a afirmat că este „lipsă de respect” din partea Consiliului Concurenţei, deoarece nu a venit cu un punct de vedere, deşi este un proiect legislativ de modificare a organizării instituţiei.

Proiectul legislativ urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Senatului, în calitate de Cameră decizională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO