Eveniment

Companiile din industria prelucrătoare au pus pe masă proiecte în valoare de circa 1 miliard de euro. Îşi asumă cineva finanţarea lor? „Fără ajutor de stat nu mergem mai departe”. Firmele au cerut ajutoare de stat în valoare de 600 mil. euro, dar bugetul pe 2022 e de patru ori mai mic

Industria face în medie 22% din PIB-ul României, cu mult peste media de 15% din UE

Industria face în medie 22% din PIB-ul României, cu mult peste media de 15% din UE

Autor: Cristina Roşca

23.04.2023, 13:06 227

Aproape 100 de companii din industria prelucrătoare au depus proiecte pentru a obţine ajutor de stat de la Ministerul Economiei pe schema HG numărul 959/2022 Dintre acestea, doar opt au fost selectate pentru a primi sprijin financiar Nevoie de bani există, companiile vor să facă investiţii, dar fără sprijinul statului multe nu vor merge mai departe cu proiectele.

Companiile din industria prelucrătoare au pus pe masă proiecte de investiţii în Ro­mânia în valoare de aproape 1 mld. euro, conform cal­culelor ZF pe baza datelor existente. Mai exact, un total de 97 de proiecte de investiţii au ajuns pe masa Ministerului Economiei pentru a fi susţinute cu ajutor de stat.

Dintre acestea, doar opt au fost selectate pentru a primi sprijin financiar, în timp ce alte aproape 90 au rămas pe din afară. Îşi asumă cineva finanţarea lor?

„Fără ajutor de stat nu mergem mai departe”, spun reprezentanţii mai multor companii care au depus proiecte, dar care nu au fost selectate pentru a primi sprijin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO