Eveniment

Compania germana Brose ar putea investi 50 mil. euro in Romania

23.09.2005, 19:00 99

Producatorul german de componente pentru industria auto Brose intentioneaza sa deschida o fabrica in Romania, pana in luna aprilie 2006, investitia totala depasind 50 de milioane de euro.

Conform informatiilor furnizate de reprezentantii Prefecturii Cluj, pentru aceasta investitie au fost selectate ca posibile locatii zone din Cluj, Arad, Timis si Maramures. Prefectul Mihail Hardau si subprefectul Gavril Platon s-au intalnit ieri cu Jurgen Bohn, reprezentant al investitorilor germani.

"Am avut, deocamdata, o intalnire neoficiala. Noi suntem deschisi investitiilor in judetul nostru, insa pentru a putea sprijini eventualii investitori trebuie sa cunoastem exact ceea ce doresc sa faca", a afirmat prefectul Mihail Hardau.

Jurgen Bohn nu a dorit sa confirme numele companiei germane, invocand contractul de confidentialitate incheiat cu investitorii.

"Eu am mai reprezentat si alte companii germane care au dorit sa investeasca in zona Clujului, dar acestia au fost nevoiti sa se reorienteze datorita dificultatii de a gasi suprafetele de teren adecvate", a declarat pentru ZF Transilvania Jurgen Bohn.

"Problema la Cluj nu este pretul, ci infrastructura si identificarea unor suprafete disponibile, suficient de mari. Investitorii pe care ii reprezint nu doresc neaparat orasul Cluj. Am mai vizitat si alte zone, precum Chinteni si Dej", a precizat Bohn.

El a mai spus ca societatea pe care o reprezinta este in cautarea unei suprafete de 100.000 de metri patrati, pe care urmeaza sa deschida o fabrica cu 300 de angajati, intr-o prima etapa.

"Pasul urmator va fi discutia cu autoritatile de la Bucuresti pentru definitivarea proiectului, in urmatoarele saptamani", a incheiat Bohn.

Compania Brose este unul dintre principalii producatori mondiali de sisteme pentru usi, ferestre si scaune pentru autovehicule, avand printre clienti firme ca Audi, BMW, Chrysler, Citroa??n, Fiat, Ford, GM, Jaguar etc.

Pe langa Germania, compania are unitati de productie in America de Nord, Belgia, Franta, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Spania, Suedia, Italia, Portugalia, Turcia, precum si in Asia. Firma are circa 8.600 de angajati si a obtinut, anul trecut, o cifra de afaceri de doua miliarde de euro. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO