Eveniment

Comisia Europeana verifica subventiile acordate Nokia

28.03.2008, 18:44 14

Comisia Europeana cere autoritatilor romane informatii despre ajutoarele de stat oferite companiei finlandeze Nokia pentru fabrica de telefoane de la Jucu, a declarat comisarul european Danuta H?bner, citata de CNN Money.
"Comisia a solicitat autoritatilor romane sa ofere informatii relevante", a raspuns comisarul unei solicitari venite din partea unui parlamentar german. Nokia a inchis fabrica detinuta la Bochum, in Germania, unde lucrau 2.300 de angajati, si a relocat activitatile in Romania.
Comisia urmeaza sa analizeze daca subventiile acordate de Romania pentru activitatile Nokia respecta legislatia UE, a precizat publicatia.
Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvism, a declarat ieri ca executivul UE face verificari daca la proiectul Nokia au fost acordate ajutoare de stat si ar putea incepe o investigatie oficiala.
"La Nokia se verifica daca s-a dat ajutor de stat sau nu. De exemplu, daca dai terenul gratis se considera ca e ajutor de stat, iar ca sa dai asa ceva in primul rand trebuie sa notifici", a spus Orban, citat de Mediafax.
Compania Nokia a inceput productia de telefoane mobile la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, luna trecuta. Aici este ansamblat modelul 1200 pentru pietele din Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO