Eveniment

Comerciantii primesc garantii de creditare

04.10.2004, 00:00 15

Fondul de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii SA (FNGCIMM SA) va acorda garantii de finantare si pentru agentii economici care desfasoara activitati de comert in scopul construirii sau extinderii de imobile cu destinatie comerciala, conform Normelor de garantare adoptate la sfarsitul saptamanii trecute.
Pana de de mult, FNGCIMM acorda garantii doar pentru IMM-urile care desfasurau activitati in agricultura, comert, constructii, industrie, servicii, transporturi, turism.
Fondul nu acorda garantii pentru beneficiarii de finantare care sunt organizati ca societati de leasing, societati de asigurari, societati de valori imobiliare, agentii imobiliare.
Garantiile oferite de Fond pot acoperi pana la 75% din valoarea creditelor pe termen mediu si lung, dar nu mai mult de 500.000 de euro, respectiv 60% din valoarea creditelor pe termen scurt, dar nu mai mult de 400.000 de euro.
FNGCIMM SA garanteaza si creditele acordate IMM-urilor nou infiintate, fara activitate, in proportie de maxim 80% din valoarea creditelor pe termen mediu si lung, respectiv de maxim 70% din valoarea creditelor pe termen scurt, cu aceleasi limite valorice.
Fondul percepe comision de garantare de 1,5% pentru garantiile acordate pentru creditele pe termen scurt, respectiv de 2,5% pe an pentru garantiile acordate pentru creditele pe termen mediu si lung.
Fondul este organizat ca societate pe actiuni, unic actionar fiind statul roman, prin Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO