Eveniment

Cod Roşu de vreme rea în Tulcea şi Constanţa. Au fost emise mesaje RO-alert

Cod Roşu de vreme rea în Tulcea şi Constanţa. Au fost...

Autor: Raul Peterlin

18.11.2023, 22:18 40

ANM a emis, sâmbătă seară, averităzări Cod Roşu care vizează fenomene precum scurgeri importante de pe versanţi, terenţi, pâraie viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale în judeţul Tulcea şi Constanţa. Au  fost emis mesaje RO-alert pentru fenomene meteo extreme.

În cele două judeţe au fost emise avertizări privind fenomene precum scurgeri importante de pe versanţi, terenţi, pâraie viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice.

Bazinele hidrografice vizate din judeţul Tulcea sunt Slava şi Hamangia, iar din Constanţa sunt Nuntaşi, Săcele, Corbu, Casimcea – bazin aval confluenţă cu râul Cartal şi Valea Neagră.

O avertizare de vânt vizează localităţile vizate din judeţul Tulcea sunt Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti şi Sfântu Gheorghe unde se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de peste 100 de km/h.

Avertizarea este valabilă până duminică, la ora 01:00.

„Au fost emise şi mesaje RO-alert prin care populaţia din zona afectată de fenomenele meteo extreme a fost informată de acestea. În prezent, pompierii Detaşamentului Tulcea intervin pentru degajarea unor arbori căzuţi pe carosabil iar salvatorii Staţiei de Pompieri Babadag intervin în oraşul Babadag pentru degajarea unui copac căzut pe o locuinţă. Nu sunt înregistrate victime”, transmite ISU Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO