Eveniment

Clubul de fotbal Parma este de vanzare

14.01.2005, 00:00 35



Clubul italian de fotbal Parma, odata unul dintre activele principale ale grupului alimentar Parmalat, este acum oficial de vanzare, informeaza Financial Times. Enrico Bondi, administratorul de urgenta al companiei italiene, a primit aprobarea din partea guvernului italian de a scoate clubul la vanzare. Ministrul industriei din Italia si-a dat acordul, dupa ce i-a fost prezentata situatia financiara a clubului, care arata ca Parma are datorii de aproximativ 182 de milioane de euro.



Deocamdata, nimeni nu si-a aratat public interesul pentru achizitionarea clubului aflat in dificultate. Parmalat a cumparat clubul din Parma in 1991 si l-a folosit pentru a-si promova produsele. Conducatorii grupului au investit multi bani in clubul de fotbal, transformandu-l dintr-o grupare de provincie intr-o echipa de top. In anii '90, Parma a castigat doua Cupe UEFA si o Cupa a Cupelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO