Eveniment

Clotilde Armand despre respingerea renumărării voturilor: E un abuz complet

Clotilde Armand despre respingerea renumărării...

Autor: Departamentul Politic

08.06.2016, 08:06 95

Candidatul USB pentru primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a calificat decizia Biroului Electoral de sector de a respinge renumărarea voturilor cerută de USB drept ''un abuz complet''.

''Întâmpinarea noastră a fost respinsă de Biroul Electoral al sectorului 1, compus exclusiv de partidele parlamentare, cu mulţi membri PSD, sunt cel mai bine reprezentaţi. Să ştiţi că este o mare problemă. Am fost anunţaţi la ora 15 să revenim la ora 19, la 19 ni s-a spus să revenim la 21, la 21 ni s-a spus să revenim la 22, am aşteptat, la 22,30, după multe tergiversări, ne-au respins această cerere legitimă şi legală şi justificată. Nu este corect să nu clarificăm situaţia. Nu este în regulă, era bine să rezolvăm problema aceasta şi pentru domnul Tudorache. El a anunţat că nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu până acum am avut încredere că totul se va rezolva în mod civilizat, acum încep să am dubii. Va trebui să mă susţineţi pentru a obliga PSD să fie mai corect, mai transparent şi să nu folosească aceste metode care sunt antidemocratice. Sunt extrem de supărată, mi se pare că este normal într-o ţară ca România, în Bucureşti, în sectorul 1 trebuie să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu este o cerere abuzivă, oricine care are cifre în faţa lui cifre înţelege că are rost să facem această verificare, e un abuz complet'', a transmis Clotilde Armand prin intermediul unui mesaj video postat pe Facebook.

Cum arătau fructele şi legumele înainte să fie modificate genetic

Nu a avut bani pentru un apartament nou, însă şi-a transformat garajul într-un spaţiu locuibil. Cum arată noua ”locuinţă”?

Ea a reiterat că nu se explică de ce în secţiile fără reprezentaţi USB a primit mai puţine voturi decît a primit USB pentru Consiliul local, unde tot ea era prima pe listă.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins marţi seara cererea de renumărare a voturilor din 18 secţii, solicitată de USB, rezultatul în urma centralizării proceselor verbale fiind Dan Tudorache (PSD) - 31,07%, Clotilde Armand (USB) - 28,77%, în timp ce Alexandru Nazare (PNL) a obţinut 19,57%.

"Cu unanimitate de voturi, membrii Biroului Electoral al Sectorului 1, după ce au analizat cererea, au respins solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul ca fiind neîntemeiată", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele biroului electoral, procurorul Alexandru Stoian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO