Eveniment

Citibank si-a schimbat din nou presedintele din Romania

08.01.2004, 00:00 29



Noul director general al Citibank Romania este incepand cu 1 ianuarie 2004 Witold Zielinski, acesta urmand sa-l inlocuiasca pe Tirad Mahmoud. Plecarea lui Tirad Mahmoud este legata de fapt de parasirea grupului american, acesta urmand sa activeze in cadrul grupului financiar saudit SAMBA.



Zielinski, este cetatean polonez si are peste 20 de ani de experienta in domeniul bancar. In aceasta perioada el a detinut functii importante in cadrul Handlowy Bank din Polonia, banca preluata in 1999 de grupul american Citigroup, si la Oficiul Comertului pentru Polonia din New York.



Venirea lui Witold Zielinski la Citibank Romania este destul de surpinzatoare mai ales ca precedentul presedinte nu a activat nici macar un an la conducerea afacerii din Romania a grupului american.



"Sunt deosebit de incantat de faptul ca predecesorii mei si echipa Citigroup au creat o baza solida ce ne va permite, prin interesul manifestat de piata din Romania, de a extinde in continuare portofoliul de clienti si volumul tranzactiilor. Suntem recunoscuti ca o companie inovatoare, al carei interes se indreapta in primul rand catre clienti. Avand sprijinul structurii noastre globale, credem ca banca va crea un model important pentru industria locala a serviciilor financiare si speram ca va deveni un lider in stabilirea de noi standarde pentru atingerea performantelor in afaceri", a afirmat Witold Zielinski.



Citibank Romania si-a inceput operatiunile in 1995, dar pana in 2002 a stat mai mult in expectativa si nu s-a implicat decat in afaceri si tranzactii de talie foarte mare. Dupa cinci ani de tatonari a decis insa sa intre si pe segmentul de retail, oferind pe langa depozite si carduri chiar si credite pentru persoanele fizice.



Ultimele rezultate financiare ale bancii facute publice sunt cele pe anul 2001, care arata ca profitul net a fost la aceea data de aproximativ 18 milioane de dolari. oana.nuta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO