Eveniment

Cioloş, întrebat dacă venirea PSD la guvernare ar fi un dezastru: Nu ştiu ce-şi propun în viitor

Cioloş, întrebat dacă venirea PSD la guvernare ar fi...

Autor: Gabriel Pecheanu

06.12.2016, 16:46 159

Şeful Executivului a fost întrebat la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social dacă venirea PSD la guvernare după 11 decembrie ar fi un dezastru.

''Pot răspunde apropos de PSD doar din perspectiva trecutului, pentru că nu ştiu ce-şi propun să facă în viitor. Dacă ne uităm la modul cum a guvernat PSD până acum, la ceea ce au promis şi ceea ce au făcut, evident că eu cred că o astfel de guvernare nu ar duce la îndeplinirea obiectivele pe care şi eu mi le-am asumat şi alţii şi le-au asumat. De asta m-am şi angajat într-o anumită direcţie. Pentru mine lucrurile sunt clare. Eu m-am angajat într-o anumită direcţie, am spus că sunt gata să conlucrez cu PNL şi USR şi cu cei care îşi asumă principiile şi valorile pe care le-am pus în platforma România 100. Lideri ai PSD au spus că acelea sunt generalităţi şi că oricine poate să le afirme. Eu am spus că nu e suficient să le afirme, ca trebuie să le şi aplice. Pentru mine asta e în primul rând problema – eu am constatat că cei de la PSD au promis multe lucruri şi nu s-au ţinut de ele'', a fost răspunsul premierului.

El a subliniat că nu ar trebui să se voteze doar de frică şi că cei care fac acest lucru fac într-un fel sau altul jocul celor care doar instigă la teamă şi la ură.

''Eu cred că mesajul, sigur că se votează de foarte multe ori de frică, de teamă, să nu se întâmple ceva mai rău. Cred că nu mai e suficient, chiar dacă o să se întâmple sau nu treaba asta, dar trebuie să ne asumăm şi un mod pozitiv şi constructiv de a a ne putea afirma şi a putea susţine idei reformatoare. Nu doar de teamă, adică nu «votaţi-ne pe noi ca să nu ajungă ceilalţi». Eu cred că trebuie să facem efortul necesar şi să ne asumăm timpul ca o parte cât mai mare dintre români să înţeleagă că e nevoie să susţină în mod pozitiv anumite reforme de care societatea are nevoie. Dacă ne construim puterea doar pe teamă, facem într-un fel sau altul jocul celor care doar instigă la teamă şi la ură. Chiar dacă e un pic utopic şi idealist, mi-aş dori ca deciziile să se ia în România şi să fie luate de către cetăţeni în cunoştiinţă de cauză şi asumate, nu de frica a ceva. Pentru că atunci când ţi-e teamă nu poţi să construieşti. În cel mai bun caz, te aperi bine, dar nu poţi să construieşti'', a argumentat Cioloş.

Răspunsul a venit după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat marţi un atac dur la adresa lui Dacian Cioloş, ameninţând cu alte dezvăluiri despre şeful Executivului după alegeri, iar mesajele PNL şi USR sunt centrate pe ideea că o guvernare PSD ar fi toxică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO