Eveniment

Cine sunt cei 600 de tineri manageri care vor conduce România

Cine sunt cei 600 de tineri manageri care vor conduce România

Autor: Adelina Mihai

29.05.2011, 23:55 3702

Şi-au început cariera în anii '90, au până în 40 de ani, conducafaceri de câteva zeci sau chiar sute de milioane de euro şi s-aufăcut remarcaţi în mediul de business prin deciziile luate.

Revista BUSINESS Magazin lansează astăzi cea de-a şasea ediţie acatalogului "100 Tineri Manageri de Top", care prezintă poveştilede succes ale executivilor şi antreprenorilor tineri care au reuşitsă treacă cu bine peste cei doi ani de recesiune. Ei sunt cei carevor ajuta la stabilizarea şi creşterea economiei, iar deciziile lorîşi vor pune amprenta pe soarta a câtorva sute sau chiar mii desalariaţi.

În fiecare an, publicaţia prezintă câte 100 de poveşti de viaţăale tinerilor manageri, români sau expaţi, care lucrează înservicii financiare, IT&C, pieţe industriale sau pieţe deconsum. Dacă unii dintre ei au lucrat toată viaţa în aceeaşicompanie, alţii au ales calea antreprenoriatului sau au schimbatindustrii. Spre deosebire de tinerii manageri din vestul Europei,care s-au format pe o piaţă deja matură, managerii români auînceput pe poziţii de entry-level în industrii pornite de zero. Ceicare lucrează în bănci spun că au fost nevoiţi să se mute înBucureşti (pentru că nu existau sucursale în ţară) încă de pevremea când nu se făceau tranzacţii cu valută. Experienţa acumulatăîi plasează acum pe listele scurte ale head-hunterilor. Aproximativ15% dintre cei 500 de manageri din ediţiile anterioare alecatalogului au fost promovaţi, fie în interiorul firmei, fie înstrăinătate sau în altă companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO