Eveniment

Cine este Cristian Popa, personajul vehiculat pentru funcţia de premier

Cine este Cristian Popa, personajul vehiculat pentru funcţia de premier

Autor: Cristian Hostiuc

15.02.2011, 17:48 192

Cristian Popa, viceguvernator al BNR, este numele vehiculat înultimele ore ca fiind cel care ar putea să îl înlocuiască pe EmilBoc, dacă preşedintele Băsescu ar decide să-l schimbe.

Popa, în vârstă de 47 de ani, este la al treilea mandat deviceguvernator al BNR. El a fost ales prima dată viceguvernator în1998, fiind sprijinit pentru poziţia din BNR de Partidul Democrat(PD), care la vremea respectivă era condus de Petre Roman iarTraian Băsescu era în eşalonul doi.

Popa a reuşit să-şi menţină poziţia şi în al doilea mandat, cândPSD era la putere.

Popa a fost responsabil în BNR în cei 13 ani de politicamonetară a băncii centrale. Înainte să fie numit viceguvernator, ela fost consilier al lui Mugur Isărescu, venind de pe partea decercetare.

De asemenea, a fost responsabil cu programul de ţintire ainflaţiei început din anul 2005, unde, din cinci ani în patru aratat ţinta.

În 1992, Popa a făcut parte din departamentul de reformă alguvernului Văcăroiu, departament condus la acea vreme de MişuNegriţoiu, actualul CEO al ING Bank România.

Popa a contribuit la alcătuirea programului de guvernare alcabinetului Văcăroiu.

Tatăl său a lucrat în diplomaţie.

Popa este recunoscut mai mult în cercurile financiare dinstrăinătate decât în România, unde la conferinţele de presă aleguvernatorului, este vocea a doua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO