Eveniment

Cinci ani de închisoare pentru Berlusconi - procuror

Cinci ani de închisoare pentru Berlusconi - procuror

Foto: AFP

Autor: Mediafax

15.02.2012, 15:58 1508

Parchetul din Milano (nordul Italiei) a cerut miercuri o pedeapsă de cinci ani de închisoare împotriva fostului şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, acuzat de corupere de martori în cazul Mills, afirmă presa italiană, citată de AFP.

În acest dosar, Il Cavaliere este acuzat că i-a plătit 600.000 de dolari fostului său avocat britanic David Mills pentru false mărturii în favoarea sa în mai multe procese datând din anii '90.

"Avem certitudinea, trecând peste toate dubiile rezonabile, că acuzatul este vinovat", a declarat procurorul Fabio De Pasquale.

Magistratul a arătat drept probă a vinovăţiei lui Berlusconi, printre altele, şi o decizie a Curţii de Casaţie, cea mai importantă autoritate în justiţia italiană, din februarie 2010.

În urmă cu doi ani, Curtea a decis că faptele de corupţie pentru care era judecat Mills într-un proces separat sunt prescrise şi a anulat condamnarea la patru ani şi jumătate de închisoare dată de prima şi a doua instanţă.

Curtea Supremă a denunţat între timp în timpul audierilor "un caz de corupţie gravă", confirmând implicit că Silvio Berlusconi l-a corupt pe David Mills.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO