Eveniment

Cea mai proastă veste pentru industria HoReCa din Bucureşti: Cinematografele, teatrele şi sălile de spectacol se închid la interior de miercuri. S-ar putea redeschide doar dacă numărul de cazuri Covid-19 scade sub 1,5/ 1000 locuitori. Precizare: Terasele rămân deschise

Cea mai proastă veste pentru industria HoReCa din...

Autor: Gabriel Pecheanu

06.10.2020, 18:44 4141

Cafenelele, restaurantele, cinematografele şi teatrele din Bucureşti se închid, a decis Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. În jurul şcolilor trebuie purtate măştile.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară act de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele în interiorul clădirilor nu este permisă în municipiul Bucureşti. Se face o excepţie pentru unităţile de cazare – hotel, pensiune etc, unde e permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi acolo”, spune prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

El precizează că şi teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole vor fi închise.

Prefectul Capitalei a spus că, în jurul şcolilor, pe o rază de 100 de metri, purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie.

„În afară nu s-a interzis nimic. Dar în interior (...) este implici că nu vor putea fi nunţi şi botezuri. Teatrele, cinemaografele se vor închide”, adaugă Cojanu.

Restricţiile intră în vigoare începând de miercuri şi vor rămâne în vigoare cel puţin şapte zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO