Eveniment

Cea mai grea probă a Bacalaureatului: matematica

Cea mai grea probă a Bacalaureatului: matematica. După rezultatul simulărilor, ar putea avea probleme între 40% şi 60% dintre elevi

Autor: Gândul

29.06.2011, 12:12 542

Matematica este principalul obstacol al candidaţilor laBacalaureat, în fiecare an, iar rezultatele simulărilor din acestan indică faptul că subiectele pun mari probleme pentru 40%-60%dintre elevi, informează Gândul.

În Vrancea, mai bine de şapte sute de elevi din cei peste o miecare au participat la simularea examenului de matematică nu aureuşit să obţină note mai mari de şase.

Rezultate foarte slabe au fost înregistrate şi în judeţul Iaşi.Din cei 4500 de liceeni care au trecut prin simularea din lunaaprilie, doar 52% au primit notă de trecere, procent mult mai prostdecât cel raportat în cazul testării de la istorie, în cazul căreia87% dintre elevi au obţinut un punctaj valabil.

Nici în liceele din Dolj situaţia nu este mai bună. Simulareadin acest an a fost trecută cu bine de doar 30% dintre cei 3000 deelevi supuşi examenului la matematică.

Considerată cel mai dur test al examenului maturităţii, proba lamatematică va fi susţinută de absolvenţii profilului real(specializarea matematică-informatică sau ştiinţele naturii şi decel pedagogic (specializarea învăţător-educator).

Singurii care vor nu vor fi nevoiţi să rezolve exerciţii suntelevii de la profilul uman, pentru care este programată proba laistorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO