Eveniment

CE va prezenta o recomandare privind programul de convergenta

28.01.2008, 18:00 20

Comisia Europeana (CE) va prezenta in cursul acestei saptamani Consiliului Ministrilor de Finante o recomandare legata de programul de convergenta al Romaniei, a declarat comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban. "In acest document, CE isi va prezenta pozitia nu numai asupra programului si modului in care Romania isi propune sa faca pasii pentru adoptarea monedei euro intr-un oarecare orizont de timp, dar inclusiv asupra politicilor bugetare, fiscale si in general macroeconomice ale Romaniei", a declarat Orban.
Recomandarea CE a fost unul dintre subiectele discutiei pe care Orban a avut-o, joi, cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei Mugur Isarescu. Orban a aratat ca intalnirea nu a fost determinata de evolutia negativa a pietelor financiare, insa a discutat cu Isarescu si pe aceasta tema. Forma revizuita a programului de convergenta, avizat initial in luna ianuarie, a fost aprobata de Guvern in luna decembrie a anului trecut. Documentul include obiective de politica bugetara si legate de adoptarea euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO