Eveniment

Ce soluţii au cei care nu-şi găsesc job

24.08.2010, 14:38 31

Mulţi angajatori profită într-adevăr de maleabilitatea crescutăa candidaţilor şi oferă stagii de internship, văzute întotdeauna cao metodă extrem de utilă de a evalua în amânunt competenţele unuipotenţial angajat.

"Am avut şi noi studenţi în internship şi pe unul dintre ei l-am şipăstrat în agenţie", spune Alex Bădilă, managing director laPublicis România.
Un motiv pentru care candidaţii acceptă să petreacă o perioadăîntr-o companie fără să fie plătiţi şi fără să aibă certitudinea căvor fi angajaţi este nevoia de a compensa lipsa de experienţă, careîn ochii angajatorilor continuă să fie un mare minus. "Problemaeste că e destul de greu să mai găseşti acum studenţi sau tineriabsolvenţi cu experienţă, din moment ce piaţa a îngheţat de aproapedoi ani şi cam de atunci ei nu prea au mai putut să se angajeze",spune Iuliana Badea. Pe de altă parte, Sorin Roibu afirmă că uniiangajatori caută tocmai acest tip de candidaţi pur şi simplu pentrucă bugetele pe care le au nu le-ar permite să plătească oameni maipregătiţi. "O companie care vrea să aibă costuri de salarizare câtmai mici va prefera să angajeze şi oameni fără experienţă. Având învedere că firmele vor să ofere acum salarii cât mai mici, s-arputea ca tocmai acei cadidaţi fără experienţă să fie maiavantajaţi", explică Roibu.

Citiţi mai multe despre soluţiile angajatorilor pentru cei care îşidoresc un job pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO