Eveniment

Ce se întâmplă cu şefia PNL Bucureşti. Rareş Bogdan: Dacă ar fi propusă Violeta Alexandru nu pot să fiu decât încântat

Ce se întâmplă cu şefia PNL Bucureşti. Rareş...

Autor: Ana Petrescu

25.06.2019, 10:32 104

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că ar fi încântat ca Violeta Alexandru să fie propusă pentru şefia PNL Bucureşti, precizând că este un om foarte valoros pentru partid. El a mai spus că aceasta putea la fel de bine să fie propusă şi pe lista la alegerile europarlamentare.

„Dacă ar fi Violeta Alexandru nu pot fi decât încântat pentru că Violeta e un om care a activat în societatea civilă foarte mult timp, am lucrat cu ea când era în societatea civilă, după care la Pro Democraţia şi la IPP, după care am lucrat cu ea în campanie a fost unul dintre oamenii cheie din campania pe Bucureşti, a muncit într-un ritm absolut fantastic, atât door cu door, cât şi la întâlnirile televizate, la confruntările televizate, e realmente un om extrem, chiar dacă e mai puţin cunoscută de marele public, e un om foarte valoros al PNL şi cred că poate ocupa oricând o funcţie, putea fi foarte bine pusă la calităţile pe care le are şi la forţa pe care o are pe listele de europarlamentare sau în orice altă poziţie pentru că e un om foarte bun. A fost ministru pentru scurt timp în Cabinetul Cioloş şi a plecat de lângă Dacian în momentul în care s-a hotărât să facă o platformă politică, după care a venit alături de noi ca consilier al preşedintelui Orban şi apoi a intrat în organizaţia sectorului 1 dacă nu mă înşel”, a afirmat, marţi, Rareş Bogdan.

Întrebat dacă, în opinia sa, faptul că a pus unele condiţii ca să fie validat la PNL Bucureşti a deranjat pe unii colegii, Rareş Bogdan a răspuns: „Posibil pentru că sunt foarte dure”.

„Posibil pentru că sunt foarte dure, dar vă asigur că nu i-a deranjat pe majoritatea membrilor PSD, PNL, pe cei din PSD i-a deranjat cu siguranţă, pe cei din PNL sigur nu i-a deranjat, pe nici unul dintre membrii PNL precum pe nici unul dintre cei două milioane şi jumătate de votanţi ai PNL, un număr uriaş de voturi pentru că lucrurile sunt simple, trebuie să fim într-o poziţie totală, radicală cu PSD care iată că doar pentru o lună şi-a schimbat înfăţişarea, după o lună revine la aceleaşi apucături şi la acelaşi sistem extrem de toxic pentru România. Eu am spus că PSD este doar rănit, nu este învins şi va trebui să luptăm pentru asta, aşa că ne aşteaptă trei rânduri de alegeri extrem de grele. Primul, alegerile prezidenţiale, apoi alegerile locale, inclusiv pe Bucureşti, foarte grele dar nu imposibil de câştigat şi alegerile generale, trebuie să fim uniţi”, a explicat europarlamentarul PNL.

La şedinţa BEX din 3 iunie în care a demisionat Cristian Buşoi de la şefia PNL Bucureşti, precum şi mare parte din liderii PNL de sectoare, Rareş Bogdan a declarat că e pregătit să preia filiala liberale din Capitală, cu condiţia să vină cu propriul secretar general şi ca cei şase preşedinţi ai organizaţiilor liberale de sectoare să fie numiţi tot de el.

Consiliera lui Ludovic Orban, Violeta Alexandru a fost propusă pentru a deveni preşedintele PNL Bucureşti, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX.

Biroul Executiv al PNL urmează să voteze în şedinţa de marţi, care este în desfăşurare, propunerea liderului partidului, Ludovic Orban, au precizat sursele citate.

În ceea ce priveşte conducerea filialelor PNL de sectoare este posibil ca propunerile să nu fie făcute marţi de Orban.

Peste 600 de liberali au semnat, luni, o scrisoare adresată lui Rareş Bogdan, prin care îi cer acestuia să preia şefia PNL Bucureşti. Semnatarii precizează că toţi şefii filialelor PNL Bucureşti şi de sectoare au fost demise fără motiv sau consultare prealabilă. Scrisoarea obţinută de MEDIADAX este semnată de 622 de liberali dini organizaţiile liberale de sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO