Eveniment

Ce preţ plăteşte România pentru că este ţinută în afara spaţiului Schengen

Ce preţ plăteşte România pentru că este ţinută în...

Autor: Răzvan Botea

13.09.2023, 09:00 550

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European: Sigur că se calculează prejudicii financiare pentru faptul că România nu a intrat în spaţiul Schengen, dar ne uităm şi dincolo de acest prejudiciu: României şi Bulgariei li s-a interzis cel mai bun lucru pe care îl oferă Uniunea Europeană: libertatea de mişcare.

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, a spus, răspunzând unei întrebări a Ziarului Financiar, că se fac calcule cu privire la prejudiciile financiare pe care le-a cauzat Austria României şi Bulgariei prin faptul că a blocat intrarea ţărilor în spaţiul Schengen, însă nu este vorba numai de acestea, ci şi de faptul că ţărilor în cauză li s-a interzis cel mai mare beneficiu european: libertatea de mişcare.

„Sigur că atunci când se întâmplă un astfel de lucru calculăm prejudicii financiare. Cât costă aşteptarea de la graniţe? Nu este vorba însă numai de un prejudiciu financiar. Acum 12 ani Comisia a decis ca aceste ţări să intre în spaţiul Schengen şi Parlamentul a spus că nu există niciun motiv legal sau politic ca aceste ţări să nu intre în spaţiul Schengen, să beneficieze de cel mai bun lucru pe care îl oferă Uniunea Europeană: libertatea de mişcare”, a spus Roberta Metsola, la Strasbourg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO