Eveniment

Categoria de angajaţi care vor primi salarii mai mari din partea Guvernului

Categoria de angajaţi care vor primi salarii mai mari...

Autor: Mediafax

28.12.2023, 17:50 282

Guvernul va aproba în şedinţa de joi majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari. Este vorba, printre alţii, de cadre didactice, de angajaţi ai caselor de pensii şi ai direcţiilor de sănătate publică.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul va aproba, joi, majorarea salariilor pentru profesori şi personalul din Educaţiei, aşa cum s-a convenit cu sindicatele din domeniu.

De asemenea, Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru plata burselor de merit, sociale şi tehnologice în învăţământul privat şi confesional.

„Vom regla şi o mare parte din inechităţile salariale pentru funcţionarii din teritoriu ai Caselor de pensii, ANOFM-uri, ITM-uri, ANPIS, care vor fi aduşi la nivelul salarial ai celor din structurile centrale. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pentru angajaţii din DSP, APIA, INA şi Direcţiile Judeţene de Cultură, dar şi pentru funcţionarii din prefecturi, care vor fi aduşi la nivelul salarial din Secretariatul General al Guvernului”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a precizat că „pentru demnitarii din administraţia centrală indemnizaţiile vor rămâne îngheţate şi anul viitor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO