Eveniment

Cât câştigă cei care se ocupă de recensământ: Aproape 20.000 de recenzori plătiţi cu 7 lei per chestionar pentru recenzarea persoanei şi 3,5 lei per chestionar pentru recenzarea locuinţei strâng datele pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor

În etapa de autorecenzare, aproape 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat, după cum a comunicat anterior Institutul Naţional de Statistică.

În etapa de autorecenzare, aproape 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat, după cum a comunicat anterior Institutul Naţional de Statistică.

Autor: Ramona Cornea

30.07.2022, 12:56 27115

♦ Suma creşte cu 2 lei pentru recenzarea persoanei şi cu 1,5 lei pentru recenzarea locuinţei, dacă locuinţele alocate sunt împrăştiate în localitate, iar distanţele pe care trebuie să le parcurgă recenzorii sunt mai mari ♦ Recenzorii şefi câştigă o sumă fixă de 6.000 lei pentru cele două luni de contractare a serviciilor, iar coordonatorii la nivel de localitate, oraş, municipiu câştigă între 4.500 şi 8.000 de lei ♦ Recenzorii sunt plătiţi de primării, însă numai după validarea chestionarelor.

Institutul Naţional de Statistică (INS) estimează că numărul recen­zorilor necesari pentru colec­ta­rea datelor pentru Recensă­mântul Populaţiei şi Locuinţelor este de 20.000 de persoane, conform unui răspuns transmis de instituţie Ziaru­lui Financiar.  Recenzorii sunt plătiţi cu 7 lei/chestionar pentru recenzarea persoanei şi cu 3,5 lei / chestionar pentru recenzarea locuinţei.

„Institutul Naţional de Statistică a estimat că numărul total necesar al recenzorilor pentru cele 3.228 de UAT este de aproape 20.000. Însă, de recrutarea lor s-au ocupat şi se ocupă, conform obligaţiilor survenite din OUG 19/2020, art.34, alin. 3, lit. b), primăriile. Fiecare primărie are, probabil, o evidenţă a recenzorilor pe care i-a recrutat şi trimis la instruire. Aceste chestiuni nu ţin de Institutul Naţional de Statistică. Recenzorii sunt plătiţi de către primării, însă numai după validarea chestionarelor“, a transmis INS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO