Eveniment

Cartel Alfa solicită privatizări care să nu ducă la desfiinţarea de firme

Autor: Mediafax

11.09.2012, 00:00 57

CNS "Cartel Alfa" solicită premierului Victor Ponta, într-o scrisoare deschisă, modificarea radicală a procesului de privatizare, cu garanţii privind continuarea activităţii pe termen lung şi evitarea situaţiilor în care cei care cumpără acţionează preponderent pentru recuperarea investiţiei.

"Vă solicităm ca, în procesele de privatizare, guvernul să se asigure că acele companii privatizate îşi vor continua activitatea pe termen lung, evitându-se situaţiile în care cei care cumpără acţionează preponderent în scopul recuperării investiţiei şi în direcţia închiderii activităţii, pentru a elimina concurenţa din sectorul de piaţă deţinut de aceasta. Edificator este cazul de la Tepro Iaşi, dar şi recenta evoluţie a situaţiei la Combinatul Siderurgic Galaţi, precum şi cazurile recent apărute la companiile deţinute de Mechel şi, în particular, Uzina de la Câmpia Turzii", se arată în scrisoarea deschisă transmisă şi agenţiei MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO