Eveniment

Noua „carne de tun“ pentru munci necalificate şi plecat din ţară: 23% dintre absolvenţii de clasa a XII-a nu s-au înscris la examenul de bacalaureat. Mihaela Nabăr, World Vision: „Sărăcia şi problemele financiare ale părinţilor au afectat direct participarea la educaţie şi continuarea educaţiei copiilor.“

Noua „carne de tun“ pentru munci necalificate şi...

Autor: Ramona Cornea

25.06.2021, 00:07 20767

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 77% dintre absolvenţii de liceu din acest an s-au înscris la examenul de bacalaureat de anul acesta, în scădere de la peste 83% câţi s-au înscris la examenul de anul trecut.

„Circa 56% dintre părinţi ne-au spus că nu îşi mai permit să îşi ducă copiii la şcoală pentru a-şi continua studiile. Este foarte clar că sărăcia şi problemele financiare ale părinţilor au afectat direct participarea la educaţie şi continuarea educaţiei copiilor“, a explicat pentru ZF Mihaela Nabăr, directorul executiv al fundaţiei World Vision România.

Sorina Donisa, CEO al companiei de recrutare APT Resources & Services, afirmă că plaja de locuri de muncă la care are acces un candidat care nu a absolvit examenul de bacalaureat se restrânge deoarece unele companii au printre condiţiile de angajare o astfel de diplomă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO