Companii

Circa 250.000 de elevi din România s-au înscris în programul pentru ore remediale. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: ”Convingerea mea este că au suferit pierderi mult mai mulţi, dacă nu chiar toţi”

Circa 250.000 de elevi din România s-au înscris în...

Autor: Ramona Cornea

16.06.2021, 11:54 1222

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că 250.000 de elevi s-au înscris în programul pentru ore remediale. În total, în anul şcolar 2020-2021 învaţă circa 2,8 milioane de elevi.

”Orele remediale funcţionează, nu atât de bine pe cât ne-am dori. Vom extinde acest program de ore remediale la nivelul anului şcolar următor şi sunt convins că va fi nevoie şi după anul şcolar 2021-2022 pentru că pierderile sunt foarte mari. Nu trebuie să negăm acest aspect. La orele remediale participă un număr mic de elevi care duc acest sistem mai degrabă la nivelul meditaţiilor. Este un program care trebuie extins atât în timp, cât şi numeric pentru că cei care au suferit pierderi sunt cu siguranţă mai mulţi decât cei 250.000 care au reclamat aceste pierderi şi s-au înscris în aceste programe. Convingerea mea este că au suferit pierderi mult mai mulţi, dacă nu chiar toţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Pierderile educaţionale din timpul pandemiei au fost foarte mari şi distribuite neuniform, crede ministrul.

”Principala problemă a sistemului de învăţământ din România nu este performanţa, ci inechitatea, lipsa unui acces echitabil la un învăţământ de calitate pentru toată lumea. Aceste diferenţe au existat întotdeauna. Orele remediale au fost deschise oricui a dorit, oricui a reclamat deficienţe în pregătire, deficienţe legate de lipsa de conectivitate, de lipsa de acces la echipamente. În Bucureşti, lipsa echipamentelor a fost resimţită mai puţin decat în zonele rurale şi este vorba şi de disponibilitatea unor cadre didactice pentru a preda într-o manieră eficientă. În Bucureşti, dintre cele 400 de şcoli au reclamat pierderi doar 40 de şcoli”, a completat Cîmpeanu.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO