Eveniment

Carlyle si-ar putea aduce fondurile de investitii pe piata

23.08.2007, 18:44 12

Compania americana Carlyle Group, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investitii din lume, care administreaza active de peste 71 mld. dolari, vizeaza intrarea pe piata romaneasca, in urma extinderii activitatii in zona Europei Centrale si de Est.
Carlyle Group a stabilit o echipa care sa coordoneze activitatea de investitii din Europa Centrala si de Est, numindu-l pe Ryszard Wojtkowski in functia de director general. Wojtkowski a lucrat anterior ca managing partner in cadrul companiei Enterprise Investors, informeaza site-ul Finalternatives. "Vedem oportunitati de investitii pe termen lung in regiune", a declarat Daniel D'Aniello, cofondator si director general al Carlyle.
Carlyle intentioneaza sa investeasca in companii din sectoarele de retail, industrial, tehnologic, media, farmaceutic si de sanatate, precum si de servicii financiare.
Tarile vizate in procesul de extindere al companiei sunt Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania, Bulgaria, Slovenia si tarile baltice. De asemenea, Carlyle ar putea sa-si extinda activitatea si in state care nu au aderat la Uniunea Europeana, precum Croatia, Serbia si Ucraina. Carlyle administreaza 54 de fonduri care au realizat investitii in intreaga lume si in domenii diverse de activitate.
Compania a fost infiintata in anul 1987, avand in prezent 19 birouri in America de Nord, Europa, Asia, Australia si Africa.
La formarea fondurilor au participat peste 1.000 de investitori din 61 de tari. Compania detine portofolii la 500 de firme.
Pana in prezent, compania de administrare Carlyle nu a notificat Comisia Nationala a Valorilor Imobiliare privind inceperea activitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO