Eveniment

Carlos Ghosn, fostul şef al Renault, va fi pus sub acuzare luni de procurorii din Tokyo

Carlos Ghosn, fostul şef al Renault, va fi pus sub...

Autor: Departamentul Economic

07.12.2018, 11:20 241

Procurorii intenţionează, de asemenea, să-l pună sub acuzare, în aceeaşi zi, şi pe fostul director Greg Kelly, dar şi pe producătorul auto, precizează Nikkei, citând surse neidentificate.

Arestarea lui Ghosn şi Kelly din 19 noiembrie a zguduit alianţa Renault-Nissan şi a pus pe jar industria auto, unde Ghosn este renumit pentru activitatea sala conducerea companiilor auto franceză şi japoneză.

Perioada de detenţie a lui Ghosn şi Kelly durează până luni, când procurorii trebuie să-i pună sub acuzare, să îi elibereze sau să-i reţină în baza unor noi acuzaţii.

Nikkei a spune că foştii directori vor fi inculpaţi pentru pretinsa subevaluare a salariilor în mai multe rapoarte anuale. Nikkei precizează că declaraţiile false într-un raport anual reprezintă un delict nu numai pentru persoanele implicate, ci şi pentru companii, iar procurorii vor să acuze Nissan că nu a prevenit încălcarea legii.

Reprezentanţii Procuraturii Tokyo, precum şi Nissan au refuzat să comenteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO