Eveniment

Cargill va scoate la vânzare terenul şi construcţiile în care funcţiona fabrica de ulei din Podari

Cargill va scoate la vânzare terenul şi construcţiile...

Autor: Ana Maria Petcana

29.01.2014, 20:50 452

Cargill Oils, parte a grupului Cargill, va scoate la vânzare terenul şi construcţiile în care funcţiona fabrica de ulei din Podari, judeţul Dolj, după ce anul trecut a vândut echipamentele de presare, rafinare şi îmbuteliere a uleiului şi mărcile pe care le producea.

Astfel, acţionarii companiei se vor întruni în 4 martie pentru a stabili preţul minim de vânzare pentru toate activele deţinute la Podari.

În iulie anul trecut, Cargill a anunţat că a finalizat vânzarea mărcilor de uleiuri vegetale Untdelemn de la Bunica şi Olpo şi o parte din echipamente către Expur, filială a companiei franceze Sofiprotéol, şi că va închide fabrica din Podari.

La acel moment, compania menţiona că tranzacţia face parte din strategia grupului Cargill de ieşire de pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi de concentrare a activităţii pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor agricole, inclusiv pe gama de servicii acordate fermierilor şi pe producţia de furaje.

În 2012, producătorul de uleiuri vegetale Cargill Oils a înregistrat o cifră de afaceri de 343,7 milioane lei, în creştere cu 9,5% comparativ cu 2011, şi pierderi de 8,9 milioane lei, de trei ori mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO